AKTUÁLNĚ
29.6. 2017 14:44

Se školou za školou


Se školou za školou se ocitli žáci a žákyně naší školy ve dnech 26. až 28. června v doprovodu svých učitelů, kteří pro ně formou dílen připravili řadu skvělých aktivit a neméně úžasných zážitků. V těchto dílnách se měli možnost potkat žáci různých ročníků v rámci 1. stupně. Z jaké nabídky dílen mohly děti vybírat?

Na 1. stupni v dílně Po stopách indiánů se děti vydaly do kempu v Mladějově, podnikly celodenní výlet do Českého ráje, kde poznávaly přírodu a sportovaly. Sport, kultura a umění s Neználkem byla dílna, kde na děti čekala pěší turistika, návštěva zámku Žleby s poznáváním života dříve a dnes. Filmové představení, výlet na zámek Žleby a návštěva záchranné stanice Huslík s poznáváním života živočichů to byla náplň dílny Kino, zámek, zvířata. Pobytem v přírodě, sběrem materiálu a výrobou lapačů snů se zabývala dílna Dream Catchers. Dílna Putování přírodou svůj program naplnila poznáváním živočichů, prohlídkou kolínské Vodárny, cyklistikou a hledáním pokladu. Zábavné dějiny Kolína, Starý židovský hřbitov, pěší výlet a piknik pod Vodárnou čekal na účastníky v dílně Putování historií Kolína. Komentovanou prohlídku v ZOO Chleby a dobrodružnou honbu za pokladem prožili všichni v dílně Máme rádi zvířata. Dílna Kacafírkovo dobrodružství připravila den tvoření se stavebnicemi a tvárnou hmotou a vydala se do Chrudimi po stopách loutkářství. Den v koňském sedle na statku v Miskovicích, cyklovýlet do Poděbrad a minigolf nabídla dílna Místo školy do přírody. Návštěvu obory Žleby, solné jeskyně a cestu do středověku v kolínském muzeu podnikla dílna Tamtam – za poznáním. Historickým centrem Kolína a cestou do středověku prošla dílna Z minulosti k současnosti. Prohlídku zámku Kačina a Ringellandu Habrkovice nabídla dílna Cesta do minulosti, která svůj program završila stezkou po mlýnech v Kutné Hoře. Děti přihlášené do dílny Výpravy za zážitky besedovaly s dobrovolnými hasiči, vydaly se na výpravu za Kelty a zatancovat si mohly na tanečním workshopu.
 
Náplň a průběh všech dílniček byl tak pestrý, že bylo opravdu z čeho vybírat. Velké poděkování patří všem vyučujícím, kteří připravili a zajistili program všech dílen.



 

I pro žáky a žákyně 2. stupně vyučující připravili třídenní dílny, ve kterých dětem nabídli široký výběr sportovních, kulturních, uměleckých a poznávacích aktivit. Den, kdy se zapisovalo do jednotlivých dílen, vzali někteří útokem, aby měli jistotu, že se do vybrané dílny dostanou. A jak tyto dny děti strávily?
 
Dílna Outdoor adventure připravila poznávání přírody, celodenní výlet do Českého ráje a outdoorové aktivity, na které se vydávala ze základny v kempu Zelené údolí.

Dílny Sport, příroda a umění nabídly dětem výlet do Poděbrad s procházkou po kolonádě, návštěvou zámku. Velký úspěch měla návštěva psího útulku, kam děti přinesly pro pejsky pamlsky a dárky. Zájemci o sport si mohli zahrát minigolf ve Vodním světě Kolín. Zájemci o umění se seznámili s technikou vyvazované batiky a vytvořili si batikovaná trička.
 
V dílně Jedeme do přírody a budeme si hrát čekalo na přihlášené stanování v Myti u Mirošova, kde se museli žáci postarat sami o sebe postavením stanu, ohniště nebo přípravou večeře. Pobyt byl doplněn sportovními aktivitami.
 
Návštěva statku v Miskovicích a projížďka na koních nadchla účastníky dílny Místo školy do přírody, v ní se ještě uskutečnil cyklistický výlet do Poděbrad a sportovní aktivita minigolf.
 
Výukový program v ZOO Chleby, návštěvu a prohlídku hradu Český Šternberk s přednáškou sokolníků připravila dílna Příroda nás baví, která svůj program zakončila honbou za pokladem.
 
Na historii se zaměřila dílna Královská města. V ní měli žáci možnost seznámit se s historickými památkami, zajímavostmi v královských městech Kolín, Čáslav a Poděbrady. Poznávání těchto měst bylo nejen poučné, ale i velmi zajímavé.
 
I na 2. stupni byly dílny velmi dobře připravené, žákům se líbily a byli s nimi spokojeni. Za to patří všem vyučujícím dík.

Mejdová


Archiv článků: 2008 | 2009 | 2017 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2018 | 2019 | 2020